Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Chorba met gevulde courgettes

Chorba met gevulde courgettes

Door: lekkerkoken1

  • Balkan, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 13-11-2002

Ingrediënten


3 el citroensap
1 1/2 l runderbouillon
1 wortel
1 meiknol
1 ui
180 gr erwten
1 mergpijp
1 eierdooier
120 ml zure room
1 el gehakte verse dille
1 el gehakte verse peterselie, lavas of koriander
1/2 el gehakt bieslook
1 tl zout

Voor de gevulde courgettes:
6 kleine courgetjes
250 gr mager rundsgehakt
1 snee brood
1 kleine ui
1 ei
125 gr rijst
1/2 tl zout
1/4 tl hete paprika
1/2 el gehakte verse dille



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de soepgroenten in kleine stukjes.
Breng de bouillon aan de kook en sudder de soepgroenten en de mergpijp met een deksel op de pan, terwijl u de courgettes bereidt.
Was de courgettes en hol ze uit.
Maak de vulling:
Laat het brood (zonder korst) enige minuten in water weken en knijp het uit.
Maal het vlees in een Keukenmachine zeer fijn.
Hak de ui fijn en laat hem in de olie glazig worden.
Voeg het courgettevlees en de rijst toe en roerbak 3 minuten op een laag vuur.
Voeg 90 ml water toe en laat de rijst het water absorberen.
Vermeng dan het vlees, de inhoud van de braadpan, het geweekte brood, het ei, zout, paprika en de gehakte dille.
Vul de courgettes met dit mengsel.
Leg ze voorzichtig in de soep en voeg het citroensap toe.
Voeg de erwten toe en laat 30 minuten sudderen.
Meng intussen de eierdooier en zure room in een soepterrine.
Voeg de fijngehakte kruiden en bieslook toe.
Giet de soep, als die klaar is, al roerend zeer langzaam via een zeef in de terrine.
Doe er de courgettes weer bij en gooi de andere ingredienten weg.

Dien dit gerecht warm op.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top