1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Chili con carne.

Chili con carne.

Door: anjakeuken

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-11-2002

Ingrediënten


4flinke uien2t knoflook1000gr mals runvlees2tl komijn4tl chilipoeder met kop1potje gedr.tomaten in olie4bl tomatenblokjes1kaneelstokje3 chilipepers2t knoflook2literblikken chili of bruine bonen.


Verder heb je nodig


Grote braadpan.


Recept wat je makkelijk kunt maken als je veel vrienden te eten krijgt en waarbij je zelf gezellig meegeniet van het bezoek.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Uien pellen en snijden samen met de teentjes knoflook in de keukenmachine.In een grote pan olie verwarmen en de uien aanfruiten,niet laten kleuren.De kruiden toevoegen en meefruiten zodat ze veel smaak afgeven.Ondertussen het vlees in de machine kleinsnijden en bij het uienmengsel scheppen en meefruiten.
In de keukenmachine de tomaten uit olie samen met de chilipeper fijnmalen en ook bij het uien-vleesmengsel scheppen,samen met de tomaten uit blik en het kaneelstokje.Voeg eventueel de hoeveelheid van het tomatenblikje water toe en laat het geheel zeker 1 1/2 uur sudderen.Na 1 uur de chili of bruine bonen toevoegen en mee laten sudderen.

Serveertip

Serveren met een gemenge salade besprenkeld met een dressing van cremefraiche,mosterd,olijfolie,peper en zout en sap van gecarameliseerde limoentjes. Lekker erbij een vers gebakken brood en een typisch zuid amerikaans mixje van limoensap en 1deel cointeaux,2delen tequila mixen met wat ijsblokjes.Serveren in een glas waar een zout randje aan zit.....EET SMAKELIJK....



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjakeuken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top