Piska kayente uit Bonaire
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Recept uit het AD
Ingrediënten 4 personen
500 gr verse (zee)visfilet, *2 el olijfolie, *1 grote ui, *1 teen knoflook, *2 el kerriepoeder (mild of scherp), *2 kruidnagels, *2 laurierblaadjes, *1 tl kaneelpoeder, *1 (of meer) rode Spaanse peper, grof gehakt, *3 tomaten, ontveld en gehakt, *sap van een halve citroen, *3 el room (zure, slagroom of creme fraiche), *zout en versgemalen peper naar smaak.Bereidingswijze
Fruit de ui in hete olijfolie in een koekenpan. Voeg na ca. 3 min. knoflook, kerrie, kruidnagels, laurier, kaneel en Spaanse peper toe. Fruit dit omscheppend mee, en voeg dan tomaten, citroensap, room, zout en peper toe. Roer goed, leg de vis in de saus, schep de saus over de vis en laat het geheel afgedekt op heel laag vuur in 15-20 min. garen.
Serveertip
Rijst en aparte kommetjes rozijnen, banaanschijfjes en kokosrasp.