Piska kayente uit Bonaire

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Recept uit het AD

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr verse (zee)visfilet, *2 el olijfolie, *1 grote ui, *1 teen knoflook, *2 el kerriepoeder (mild of scherp), *2 kruidnagels, *2 laurierblaadjes, *1 tl kaneelpoeder, *1 (of meer) rode Spaanse peper, grof gehakt, *3 tomaten, ontveld en gehakt, *sap van een halve citroen, *3 el room (zure, slagroom of creme fraiche), *zout en versgemalen peper naar smaak.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit de ui in hete olijfolie in een koekenpan. Voeg na ca. 3 min. knoflook, kerrie, kruidnagels, laurier, kaneel en Spaanse peper toe. Fruit dit omscheppend mee, en voeg dan tomaten, citroensap, room, zout en peper toe. Roer goed, leg de vis in de saus, schep de saus over de vis en laat het geheel afgedekt op heel laag vuur in 15-20 min. garen.

Serveertip

Rijst en aparte kommetjes rozijnen, banaanschijfjes en kokosrasp.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

beauad avatar
beauad

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten