Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Stuffed turkey

Stuffed turkey

Door: jerneyt

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-11-2002

Ingrediënten 8 personen


1 jonge kalkoen van ca. 4 kg
zout
peper
boter
500 g kastagnes
1 ui
1 theekopje fijngesneden bleekselderij
2 dikke ontkorste sneden oud wittebrood
1 theelepel zout
1 theelepel tijm
1 theelepel majoraan
halve theelepel salie



Origineel recept uit New-England.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kruis de kastagnes in, leg ze op het bakblik in een warme oven tot ze openbarsten, pel ze, verwijder de velletjes en kook ze in 20 a 30 minuten gaar. Hak ze fijn.

Bereidingswijze

Fruit in de boter de gesnipperde ui, de broodkruim en voeg zout en kruiden toe. Roer goed door, voeg dan de kastagnes erbij en laat het enkele minuten doorsudderen.

Vul hiermee de kalkoen, die van binnen en buiten is ingewreven met zout en peper. Naai de kalkoen dicht met een stopnaald en een toutje. Wrijf de kalkoen in met gesmolten boter en leg hem in de braadslede.

Vouw dan over de kalkoen verschillende laagjes kaasdoek gedrenkt in gesmolten boter (althans volgens de klassieke methode van New-England; te vervangen door een stuk beboterde alufolie). Schuif het bakblik in een goedvoorverwarmde oven en laat de kalkoen braden bij de hitte van 160 graden.

Reken in totaal 4 uur braadtijd en verwijder een half uur voor het einde het haasdoek of de folie.

Serveertip

Dien de kalkoen op met compote van cranberries.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jerneyt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top