Capesante al forno con crosti di pane

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-11-2002

Coquilles St Jaques, in de oven gegratineerd met kruiden en broodkruim

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Coquilles:
8 coquilles (diepvries, o.a. verkrijgbaar bij groothandels)
4 trostomaten
1/4 bos basilicum
peper
zeezout
olijfolie

Broodkruim:

50 gram broodkruim of paneeermeel

25 gram parmezaanse kaas, geraspt

4 el gehakte kruiden (basilicum, peterselie en bladselderij)

1 knoflookteen

olijfolie, zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal

Voorbereiding

Droog de coquilles en snijd 1 keer horizontaal doormidden.
Maak een kruissnede in de tomaten en kook 10 seconde in kokend water met zout. Ontvel de tomaten en spoel door en door koud. Verwijder het velletje, snij in vieren, verwijder de zaadlijsten en snij de tomaat in blokjes.
Snij de basilicum fijn en meng met zeezout, voeg dit toe aan de tomatenblokjes. Voeg wat olijfolie toe en laat minimaal 15 minuten marineren in de koelkast.

Bereidingswijze

Maal het broodkruim of paneermeel samen met de geraspte parmezaanse kaas fijn. Snijd de kruiden en de knoflook fijn en voeg toe aan het broodkruimmengsel. Voeg als laatste een beetje olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper

Leg de coquilles in de ovenschaal. Bedekken met tomaatjes en als laaste het broodkruimmengsel. Zet de coquilles 5 minuten in een oven van 200 graden (bovenin, gratineren)

Serveertip

Je kunt dit gerecht als voorgerecht serveren maar ik vind het ook leuk om het als amuse op een lepel te serveren. Deze hoeveelheid is dan voldoende voor 8 personen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten