1. Home
  2. Recepten
  3. Quiche
  4. QUICHE MET PREI, BROCCOLI, HAM EN KAAS

QUICHE MET PREI, BROCCOLI, HAM EN KAAS

  •  , Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-11-2002

Ingrediënten 6 personen


DEEG
? 200 gr bloem
? 100 gr koude boter
? snufje zout
? 1 dl koud water

VULLING
? 250 gr prei
? 250 gr broccoli
? 200 gr gekookte ham, in dikke plakken
? 4 eieren
? 20 gr boter
? 4 dl room
? 100 gr geraspte kaas
? 1 theel zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de bloem in een kom. Snijd de boter met twee messen in stukjes.
Snijd de boter door de bloem tot een korrelige massa ontstaat. Voeg zout en water toe en kneed het snel tot een samenhangend deeg. Verpak het in huishoudfolie en leg het een uur in de koelkast.
Snijd het witte deel van de prei in dunne ringen. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stelen en snijd dikke stelen eventueel in de lengte door.
Snijd een stukje van de onderkant. Snijd de ham in kleine blokjes. Klop de eieren los met de room. Meng kaas en zout door dit mengsel.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ?C. Bak de preiringen in boter zacht en glazig. Rol het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan de vorm die voor de quiche wordt gebruikt. Smeer de vorm, ? 22 cm, in met boter.
Leg het deeg op de bodem en tegen de zijkanten van de vorm. Prik hier en daar met een vork wat gaatjes in de deegbodem. Verdeel de prei, broccoli en ham over de bodem. Giet het eimengsel in de vorm.
Plaats de quiche in het midden van de oven.
De quiche is na ongeveer 40 minuten gaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van laura-d


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van laura-d
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top