Wortelen in gembersaus

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.

Buitengewoon lekker, heerlijk sausje!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
-500 g wortelen (in plakjes van 1/2 cm dik)
-20 g boter
-3/8 l kokend water ; zout,witte peper en snufje suiker
VOOR DE SAUS:
-1 ui (fijngehakt)
-1 teen knoflook (uitgeperst)
-30 g boter en 30 g bloem
-1 klein blikje champignons
-1/8 l bouillon (tabletje)
-1 gembernoot
-1/8 l room
-1 mespunt gemalen gember en mosterdpoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-boter smelten en de wortelen toevoegen
-kokend water,zout, vers gemalen peper en wat suiker in de pan doen en deksel op de pan
-laat ze 20 min smoren en daarna goed uitlekken (kookvocht opvangen)
SAUS:
-fruit de ui en de geperste look in de boter
-bloem eronder roeren en even laten wennen
-champignons uitlekken (vocht opvangen)
-champignonvocht en kookvocht van de wortelen samen doen en aanvullen met wat water tot je 1/4 l hebt
-van de boter/bloemmassa met de kwart liter verdunde groentensap + de bouillon al roerend een gladde saus maken en deze 5 min zachtjes laten inkoken
-snij de champignons in fijne plakjes en hak het gembernootje fijn
-wortel,champignons en gember door de saus mengen en dan de room erdoor roeren met het mosterdpoeder en de gemalen gember
-al roerend nog een keer tot het kookpunt verhitten

Serveertip

Warm en direct serveren

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten