Wortelen in gembersaus
- Belgisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
Buitengewoon lekker, heerlijk sausje!!!
Ingrediënten 4 recipe.people
-500 g wortelen (in plakjes van 1/2 cm dik)-20 g boter
-3/8 l kokend water ; zout,witte peper en snufje suiker
VOOR DE SAUS:
-1 ui (fijngehakt)
-1 teen knoflook (uitgeperst)
-30 g boter en 30 g bloem
-1 klein blikje champignons
-1/8 l bouillon (tabletje)
-1 gembernoot
-1/8 l room
-1 mespunt gemalen gember en mosterdpoeder
Bereidingswijze
-boter smelten en de wortelen toevoegen
-kokend water,zout, vers gemalen peper en wat suiker in de pan doen en deksel op de pan
-laat ze 20 min smoren en daarna goed uitlekken (kookvocht opvangen)
SAUS:
-fruit de ui en de geperste look in de boter
-bloem eronder roeren en even laten wennen
-champignons uitlekken (vocht opvangen)
-champignonvocht en kookvocht van de wortelen samen doen en aanvullen met wat water tot je 1/4 l hebt
-van de boter/bloemmassa met de kwart liter verdunde groentensap + de bouillon al roerend een gladde saus maken en deze 5 min zachtjes laten inkoken
-snij de champignons in fijne plakjes en hak het gembernootje fijn
-wortel,champignons en gember door de saus mengen en dan de room erdoor roeren met het mosterdpoeder en de gemalen gember
-al roerend nog een keer tot het kookpunt verhitten
Serveertip
Warm en direct serveren