1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. banketstaaf met appel en rozijnen

banketstaaf met appel en rozijnen

Door: kuyerelfrink

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-2002

Ingrediënten


6 plakjes bladerdeeg (diepvries) * 300 gr. amandelspijs * 1 appel * 1 eierdooier * 1/2 eetl. citroensap * 3 eetl. rozijnen * 2 eetl. panneermeel * 1 eetl. koffieroom * 1/2 eetl. boter of margarine om in te vetten


Verder heb je nodig


Oven


Mijn kinderen zijn er dol op.
elk jaar moet ik ze weer maken,maar met veel plezier

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Op werkvlak plakjes bladerdeeg uitspreiden en in ca.10 min. laten ontdooien.
oven voorverwarmen op 225 gr.of gasovenstand 5.

Bereidingswijze

De amandelspijs in een kom met een vork losmaken,appel schillen en er boven raspen.
eierdooier,citroensap en de rozijnen toevoegen en alles tot een smeuig mengsel roeren.
bakplaat invetten.
twee rijen van de drie plakje bladerdeeg op de bakplaat leggen.
randen met water aan elkaar vastplakken.
panneermeel over de bladerdeeg verdelen.
spijsmengsel tot twee rollen vormen en op de deeglappen leggen.
deeg over de amandelspijs heenvouwen.
randen en de uiteinde goed met water dichtplakken.
bovenkant van de banketstaven met koffieroom bestrijken.
banketstaven in het midden van de oven in ca.25 min. goudgeel en gaarbakken.
op taart-rooster laten afkoelen en in 15 stukken snijden.
tot serveren in een goed sluitend blik bewaren.

Serveertip

Je kan er ook natuurlijk letters van maken,in plaats van staven



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kuyerelfrink
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top