Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Kruidige aardappelen uit de grill

Kruidige aardappelen uit de grill

Door: marjanculi

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-11-2002

Ingrediënten 4 personen


Vastkokende aardappelen (ze moeten 'nieuw' zijn, zoals "kilootje vastkokend" van de appie), olijfolie, knoflook, rozemarijn


Verder heb je nodig


Grill (oven), ovenschaal


Aardappelen in schil met knoflook en rozemarijn uit de grill

Ontdek meer:

Voorbereiding

Borstel de aardappelen (niet schillen), snijd ze in partjes en kook ze met een beetje zout tot ze bijna gaar zijn (ze mogen niet kruimelen).

Bereidingswijze

Doe in een grote lage Ovenschaal ruim olijfolie en voeg gesneden of geperste knoflook toe (naar smaak). Snijd een handjevol verse rozemarijn in kleine stukjes en voeg toe. Wanneer de aardappelen klaar zijn, doe ze dan in de overschaal en roer ze door het mengsel. Zet ongeveer 20 minuten onder de grill en de aardappeltjes zullen een mooi bruin korstje krijgen. Roer ze even door halverwege. Serveer naar smaak met zeezout.

Serveertip

Lekker met een Ceasar Salad



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjanculi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top