1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Tonijn met gebakken knoflook

Tonijn met gebakken knoflook

  • Japans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-11-2002

Ingrediënten 4 personen


300 gram tonijn
4 teentjes knoflook
1/4 ui
1 lente-ui
2 nori vellen
olie om te bakken

0,5 dl sojasaus
0,5 dl sake (gekookt, zonder alcohol)
wasabi naar smaak



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de tonijn in blokjes van een 1/2 cm. pel de noflook. Verhit wat olie en roerbak de knoflook, opletten dat het niet verbrand. Uit de pan nemen en pletten met een mes en fijn snijden.

De ui en lenteui fijn snijden.

Meng de tonijn en de knoflook, dan de ui soorten toevoegen en mengen. In de koelkast zetten.

Verdeel de nori in 8 stukken. Meng de sojasaus met de sake en wasabi.

Serveertip

Serveren door tonijn op een apart bordje te leggen, met de saus en nori apart.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top