Gegrilde spiesen in tortilla

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-11-2002

Complete maaltijd en errug lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 dl. zure room, kwart krop ijsbergsla (dunne reepjes), 4 tortilla's, 50 gram geraspte kaas, 500 gram varkenshaas (in blokjes van 2 cm.)
Marinade : peper, sap en rasp van 1 limoen, 1 rode peper (van zaad ontdaan, fijngehakt), 2 teentjes knoflook (geperst), 4 el. olijfolie, 2 el. fijngehakt koriander
Salade : zout, 1 lente-uitjes (fijngehakt), 2 tomaten (in kleine blokjes), 1 el. fijngehakte koriander
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
8 sateprikkers

Voorbereiding

Roer in een kom knoflook, rode peper, koriander, limoenrasp, limoensap, 3 el. olie en peper tot een marinade. Schep de blokjes varkenshaas erdoor en laat het vlees afgedekt 2 uur in de koelkast marineren. Schep ondertusen in een kom 1 el. olie, lente-uitje, tomatenblokjes, koriander en peper tot een tomatensalsa. Bewaar de tomatensalsa tot gebruik koel. Laat ondertussen de sateprikkers in water weken.

Bereidingswijze

Neem de varkenshaas ca. 15 minuten voor gebruik uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Rijg de blokjes vlees aan de sateprikkers. Grill de varkenshaasspiesen op de bbc aan beide zijden goudbruin en gaar. Breng het vlees op smaak met zout. Verwarm de tortilla's kort in een pan.

Serveertip

Leg de tortilla's op 4 borden en verdeel hierover de ijsbergsla, varkenshaasspiesen, tomatensalsa, zure room en geraspte kaas.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten