1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kersenbavarois met kriekbiersaus

Kersenbavarois met kriekbiersaus

  • Internationaal, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-11-2002

Ingrediënten 4 personen


1 grote pot kersen zonder pit
-150 g suiker
-rasp van 1 sinaasappel
-5 blaadjes gelatine
-1/8 l slagroom
-1 dl kersenbier



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de kersen uitlekken in een zeef. Pureer de helft van de kersen en verwarm de puree samen met 50 gram suiker en het sinaasappelrasp. Week de gelatine in ruim koud water. Knijp de gelatine uit en los het op in de hete kersenpuree. Laat de kersenpuree licht geleren.
Klop de slagroom halfstijf en spatel het door de kersenpuree. Doe de bavarois over in een grote of vier kleine met water omgespoelde vormen en laat de bavarois minimaal vier uur in de koelkast opstijven.

Bereidingswijze

Pureer de rest van de kersen, maar houd enkele exemplaren apart voor de garnering. Verhit de kersenpuree samen met de rest van de kersen en het kersenbier. Laat de saus enkele minuten doorkoken. Zeef de saus en laat hem vervolgens afkoelen.
Serveer de koude saus bij de bavarois en garneer met de achter gehouden kersen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstmenneke


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstmenneke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top