Lamsbout uit de oven

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500-600 g lamsbout, zonder been
-3 teentjes knoflook
-50 g boter
-zout en peper
-1/4 l rode wijn
-1 dl lamsfond
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarmen de oven voor op 225?C. Neem de lamsbout een half uur voor het bereiden uit de koelkast en dep het vlees droog met keukenpapier. Snijd de knoflookteentjes eerst in plakjes en vervolgens in dunne pijltjes. Met een mes steeds een kleine inkeping in het vlees maken
en er een stukje knoflook in steken.

Bereidingswijze

Leg het vlees in de braadslee van de oven en bedek met de in dunne plakjes gesneden koude boter. Zet de braadslee in de oven. Verlaag de temperatuur na 15 minuten tot 175?C en nog 15-20 minuten verder laten braden, zodat het lamsvlees rose blijft. Bedruip het vlees iedere tien minuten met het braadvet. Neem het vlees uit de braadslee, bestrooi met peper en zout en laat de lamsbout gewikkeld in aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Verwijder het vet uit de braadslee en schenk de wijn in de braadslee. Maak met een vork alle aanbaksels los. Kook de wijn tot de helft in, voeg de lamsfond toe en laat het geheel nog even inkoken. Zeef de saus, breng op smaak met peper en zout.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten