Turkse tomatensalade

  • Turks, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-11-2002

Past heel goed bij lamsvlees.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr tomaten

1 kleine komkommer

1 flinke ui

1 citroen

2 eetl olijfolie

zout en versgemalen peper

evt wat fijngeknipte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vergiet

Voorbereiding

Snij de ui in ringen, doe ze in het vergiet, bestrooi ze met zout en laat dit een half uurtje intrekken. Spoel ze daarna af en laat even goed uitlekken.

Bereidingswijze

Snij de tomaten in stukjes, de komkommer in plakjes. Maak een dressing van: 2 eetlepels citroensap en 2 eel olijfolie. Schik in een schaal: de stukjes tomaat, de plakjes komkommer en daaroverheen de uitgelekte ui. Giet hieroverheen de dressing en een klein beetje versgemalen peper. Evt wat heel fijn geknipte peterselie erover.

Serveertip

Serveer het als frisse salade bij kruidige gerechten.

Laatste reacties

miranda_smit avatar
miranda_smit 05-01-2004

Deze salade heb ik onlangs klaargemaakt in combinatie met Turkse gehaktballetjes met saffraanrijst van 'Snelleklaartje' en een salade van 'Poeder', nl. Turkse Salade. Een top combi!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten