Pepes Nangka

  • Montignac, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 10-11-2002



Jonge jackfruit gestoomd in bananenblad

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr nangka(uit blik)/5 sjalotjes/3teentjes knoflook/5 rode lomboks/5 rawits/1 stukje gember van ca 3 cm/1 stukje koenjit van ca 3 cm/1 stengel sereh/5 kemirinootjes/1 tl ketoembar/1 tl trasi/3 djeroek poeroetblaadjes/1 tomaat/2 tl tamarinde/1 takje kemangi blaadjes/3 salamblaadjes/zout/bananenblad
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
coktailprikker/stomer

Voorbereiding

Pel de sjalotjes en de knoflook.Maak de lomboks en de rawits schoon en schil de gember en de koenjit.Knip het bovenste deel van de sereh af en snijd de stengel,evenals de djeroek poeroet,ragfijn.Maak van dit alles samen meet de kemirinootjes,ketoembar.trasi tamarinde en de sereh in een vijzel een pasta.Snijd de tomaat in partjes.Vermeng de nangka,pasta en de djeroek poeroet blaadjes in een schaal en doe de tomaat erbij.Laat dit 2 uur marineren

Bereidingswijze

Verdeel de massa op een stuk bananenblad met stukjes kemangi-blaadjes en de salamblaadjes.Vouw het bananenblad tot een pakket en zet met een coktailprikker vast.Stoom het geheel twintig min. in de stomer.Heb je geen stomer,hang dan een (rvs)vergiet of zeef in een pan met kokend water.Leg het deksel erop en laat het water 20 min. zachtjes koken.

Serveertip

Dit gerecht mag gecombineerd worden of met rijst en event. andere groenten of met vlees,vis.kip

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten