1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Een zelfgemaakte kippenragout

Een zelfgemaakte kippenragout

  • Nederlands, Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-11-2002

Ingrediënten 6 personen


1 (soep)kip van ongeveer 1 kg
-1 ui
-2 laurierblaadjes
-2 kruidnagels
-een paar blaadjes foelie
-50 g boter
-40 g bloem
-1 scheutje citroensap
-versgeraspte nootmuskaat
-zout en versgemalen peper
-2 eierdooiers
-0.125 l slagroom of koksroom
-2 eetl. fijngehakte peterselie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de kip in een pan en giet er zoveel water op dat hij onder staat. Voeg de in kwarten gesneden ui (met het binnenste bruine schilletje er nog omheen voor een mooie gele bouillon), de laurierblaadjes, de kruidnageltjes en de foelie toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan in circa 1/2 uur gaar koken. Laat de kip in de bouillon afkoelen. Neem de kip uit de pan, verwijder het vel, haal het vlees van de botten en snijd het in blokjes. Zeef de bouillon en meet 0,5 liter af.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en roer er de bloem door. Blijf roeren tot het mengsel als een bal van de bodem van de pan los laat. Roer er scheut voor scheut de bouillon door tot het een dikke gebonden saus is. Breng de saus op smaak met citroensap, nootmuskaat, zout en peper. Warm de stukjes kip op in de saus. Roer de eierdooiers los met de room en roer dit mengsel door de ragout. Warm goed door maar let op dat de ragout niet meer kookt. Bestrooi met de peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstmenneke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstmenneke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top