Gevulde bladerdeeg driehoekjes

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-11-2002

Warm voorgerecht met zalm en gamba's, ook makkelijk om van te voren te bereiden

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Doosje diepvriesbladerdeeg (8 blaadjes nodig)
Doosje diepvries zalm
Doosje diepvries gamba's
(natuurlijk kunt u ook vers nemen)
Soepgroente
Sambal
1 losgeklopt ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Anti aanbakpan
Lepel
Vork
Bakblik
Boterkwastje

Voorbereiding

Haal ongeveer 2 uur van te voren de vis en bladerdeeg uit de vriezer.

Snijd de gamba's en zalm in kleine stukjes.

Bak de soepgroente in een anti aanbakpan licht aan en vermeng hierdoor de vis en sambal.

Bereidingswijze

Haal de bladerdeegblaadjes van elkaar, leg op elk blaadje een gedeelte van het bakmengsel, vouw dit als een envelopje dicht. De randen met een vork dichtdrukken.
De envelopjes bestreiken met het ei.

Plaats het op een bakblik in een voorverwarmde oven, afbakken tot de korst goudbruin is.

Als u het van te voren bereid iets eerder uit de oven halen en voor het opdienen verwarmen in de oven.

Serveertip

Geef per persoon 2 driehoekjes. Bent u met "kleine"eters dan is 1 voldoende en kunt u alles halveren of invriezen en later gebruiken.

Houd u niet van vis dan kunt u de driehoekjes ook vullen met gehakt, kipfilet of shoarma, neemt u het laatste laat dan de soepgroente achterwege.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten