1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Erwtensoep
  6. Erwtensoep

Erwtensoep

Door: kneveltje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-11-2002

Ingrediënten 4 personen


400gr:spliterwten,500gr:hamschijf,varkenskrabbetjes,250gr:versspek,3 schoongemaakte en in ringen gesneden preien,? in blokjes gesneden selderieknol,1 in klein gesneden blokjes gesneden winterwortel,3 eetlp: grof gesneden selderei,2?l water,zout,peper,1 rookworst.



Echte Hollandse erwtensoep!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de spliterwten en doe ze met het varkensvlees,het spek,de ringen prei,de blokjes selderieknol,en de gesneden selderie en het water in een pan.Breng het geheel aan de kook.Draai het laag doe een deksel op de pan en laat de soep onder nu en dan roeren 2 uur zachtjes koken.Maak het op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze

Wel de rookworst apart in wat water dat tegen de kook aan wordt gehouden.Haal het vlees en het spek voor het serveren uit de pan en snijd het in plakjes.Doe het daarna weer in de pan.

Serveertip

Zorg voor voldoende roggebrood en/of bruinbrood om dit traditionele gerecht te begeleiden.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kneveltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top