1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Bretonse vissoep

Bretonse vissoep

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-11-2002

Ingrediënten 4 personen


2 uien
-2 teentjes knoflook
-2 vleestomaten
-1 citroen
-1 venkelknol
-300 g kabeljauwfilet
-300 g koolvisfilet
-3 eetl. olijfolie
-6 draadjes saffraan
-1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries)
-2 visbouillontabletten
Voor de rouille:
-1 rode peper
-3 teentjes knoflook
-peper en zout
-5 eetl. mayonaise
-stokbrood



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de uien en snijd ze in ringen. Hak de gepelde teentjes knoflook fijn. Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in heet water, pel ze en snijd ze in blokjes. Boen de citroen onder heet stromend water schoon en rasp 1 eetl. van de schil. Halveer de venkel en snijd deze in plakjes. Verdeel de vis in dobbelstenen.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin 5 minuten de uien, knoflook, tomaten, citroenrasp en venkel. Giet er 1 l water bij en voeg saffraan, tijm en visbouillontabletten toe. Laat het mengsel 15 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg de vis toe en kook zachtjes 5 minuten. Meng voor de rouille 1 fijngehakte rode peper zonder zaadjes en 3 geperste teentjes knoflook met peper en zout door de mayonaise. Besmeer plakken stokbrood ermee en serveer ze bij de soep.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstmenneke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstmenneke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top