Aspergetaart
- Nederlands, Voorgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 6 personen
6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries -18 dunne groene asperges -
1 glas droge witte wijn -
1 eetlepel citroensap -
25 gram boter -
1 theelepel suiker -
zout en versgemalen peper -
125 gram creme fraiche -
2 eetlepels mayonaise -
2 eetlepels fijngehakte dille -
200 gram gerookte zalm
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220?C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Kerf de deegplakjes op 1 cm van de buitenkant in met de botte kant van een mes zonder ze door te snijden en prik het middenstuk in met een vork. Bak de deegbakjes in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Neem ze uit de oven. Snijd de harde onderkant van de asperges en schil de onderste helft van de stelen met de dunschiller. Snijd de asperges in stukken van circa 10 cm lang. Verhit de wijn, het citroensap, de boter, de suiker en wat zout en peper in een kleine pan, doe er de asperges bij en laat ze af en toe omscheppend op middelhoog vuur met het deksel op de pan in circa 12 minuten beetgaar stoven. Roer de creme fraiche, de mayonaise en de dille door elkaar.
Bereidingswijze
Bekleed de deegbakjes met de gerookte zalm en laat iets overhangen. Schep in ieder bakje een lepel van de dilleroom. Verdeel er de uitgelekte asperges over.