Marmercake

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-11-2002

vanille/chocolade

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gr. boter of margarine

200 gr kristalsuiker (gewone suiker)

2 pakjes vanillesuiker

4 eieren

200 gram zelfrijzend bakmeel

zout

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
langwerpige vorm van plusminus 26 cm

Bereidingswijze

De boter of margarine zacht roeren.
Dan de kristalsuiker meeroeren tot de massa heel licht van kleur is geworden en scherpe punten trekt als je de lepel, of garde omhoog haalt.
De vanillesuiker erbij roeren.
Een voor een de eieren erdoor roeren en daarbij telkens wachten tot een ei helemaal is weggeroerd.
De bloem met wat zout door een zeef bij de eerste massa voegen.
Daarbij heel kort roeren of alles heel luchtig erdoor schepen.
Het deel moet 'zalfachtig' ziijn.
Dit overdoen in de beboterde en met bloem bestoven bakvorm.
In de lengte met de lepel een 'voor'erin trekken.
De cakevorm op een rooster zetten en dit op de onderste richel van een matig warme oven van plusminus 150 graden celcius schuiven.
Baktijd plusminus een uur en een kwartier.
Dan de prikproef nemen.
De oven uitdoen en na 10 minuten de vorm eruithalen.
Nog even wachten en dan de cake op een taartrooster laten afkoelen.


Voor marmercake toevoegen:


Een glad mengseltje maken van 2 volle eetlepels cacao en 2 eetlepels suiker en 2 eetlepels melk en dit door de helft van het deeg roeren.
Beide deegsorten laag om laag in de vorm doen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten