Pekingeend a la minute

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-11-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eetlepels sojasaus -
2 eetlepels honing -
1 eetlepel citroensap -
500 gram eendenborstfilets -
1 theelepel cayennepeper -
2 theelepels vijfkruidenpoeder -
4 bosuitjes -
1/2 stuks komkommer -
200 gram mihoen -
3 eetlepels olie -
1 eetlepel sesamolie -
zout en versgemalen peper -
6 eetlepels hoisinsaus



Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwijder het vel en het vet van de eendenborstfilets en snijd het vlees in smalle reepjes. Roer in een kom de sojasaus, de honing, het citroensap, de cayennepeper en het vijfkruidenpoeder door elkaar en schep er de reepjes eend door. Laat circa 10 minuten intrekken. Laat de reepjes in een kom uitlekken en vang de marinade op. Snijd intussen de bosuitjes in stukken van circa 7 cm lang en snijd de stukken in smalle reepjes. Leg ze in ijswater om ze te laten krullen. Snijd de in de lengte gehalveerde komkommer zonder de zaadjes in plakjes. Overgiet de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking met kokend water.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok of de koekenpan. Roerbak de reepjes eend op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Schep er de opgevangen marinade door en bedruppel met de sesamolie. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Schep de mihoen op borden of in kommen. Verdeel er de eend over. Garneer met de bosui en de komkommer en geef de Hoisinsaus apart in kleine kommetjes.

Laatste reacties

ykel avatar
ykel 23-08-2010

Lekkerrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!! Helemaal mijn smaak! Groetjes Anneke

stippievld avatar
stippievld 23-08-2010

ziet er lekkel uit :)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten