1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Warme rundvleessalade

Warme rundvleessalade

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-11-2002

Ingrediënten 2 personen


200 gram bieflappen -
1 theelepel zwarte peper grofgemalen -
1/2 theelepel korianderpoeder -
100 gram veldsla -
1 krop radicchio -
2 stuks kiwi -
2 eetlepels olie om te bestrijken en te bakken -
1 eetlepel honing voor de dressing -
1 eetlepel citroensap voor de dressing -
1/2 eetlepel chilisaus voor de dressing -
1/2 eetlepel sojasaus voor de dressing -
1 eetlepel sesamolie voor de dressing






Australisch recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak eerst de dressing door de honing, het citroensap, de chilisaus, de sojasaus en de sesamolie in een kom door elkaar te kloppen. Leg het vlees in een lage schaal en schep er de helft van de dressing over. Laat circa 30 minuten marineren en keer in die tijd een keer om. Schep de peper en de koriander door elkaar. Laat de schoongemaakte en gewassen veldsla goed uitlekken en snijd de radicchio in smalle reepjes. Snijd de geschilde kiwi's in plakjes.

Bereidingswijze

Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Bestrijk de lapjes met wat olie en bestrooi ze met het pepermengsel. Druk goed aan. Zet een droge koekenpan met een dikke bodem op hoog vuur tot er damp afkomt, giet er een scheutje olie in en bak de bieflapjes om en om in een minuut per kant bruin. Neem ze uit de pan. Doe de sla in een kom en schep er de resterende dressing door. Verdeel de sla over de borden. Snijd het vlees in reepjes en verdeel ze over de sla. Garneer met de kiwi en desgewenst met wat geroosterde sesamzaadjes en serveer meteen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top