Penne met champignons en olijven

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-11-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g penne

zout

250 g champignons

150 g groene en zwarte olijven zonder pit

2 el olijfolie

1 teentje knoflook

3 el gehakte peterselie

versgemalen peper

125 ml schenkbare creme fraiche

75 g geraspte parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 645,70 kcal
Koolhydraten 73,34 g
Eiwitten 21,18 g
Vetten 28,00 g

Voorbereiding

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Borstel de champignons en snijd ze in plakjes. Hak de olijven fijn.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie en bak hierin de champignons en het geperste teentje knoflook 3 min. Schep de olijven en peterselie erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de creme fraiche en de helft van de kaas erdoor. Schep de gare pasta door de saus en serveer het gerecht bestrooid met de rest van de kaas.

Serveertip

Lekker met een groene salade.

Laatste reacties

paeonia avatar
paeonia 24-11-2003

Heerlijk dit recept! Ik was alleen vergeten peterselie te halen, zonder is erg lekker, maar de volgende keer ga ik het met maken! Groetjes paeonia

paeonia avatar
paeonia 24-11-2003

Heerlijk dit recept! Ik was alleen vergeten peterselie te halen, zonder is erg lekker, maar de volgende keer ga ik het met maken! Groetjes paeonia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten