Tortilla's met roergebakken varkensvlees en avocadodip

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-11-2002

Mexicaans biertje erbij ........

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
peper, zout, 1 avocado (in blokjes), 1 lente-uitje (in ringen), 1 blik mais (300 gram), 1 dl. zure room, 1 el. mexicaanse kruiden, 1 gele paprika (in reepjes), 1 groene paprika (in reepjes), 1 rode paprika (in reepjes), 1 teentje knoflook (geperst), halve groene peper (van zaad ontdaan en fijngesneden), 2 el. olie, 2 tl. limoensap, 4 sjalotjes (fijngehakt), 400 gram varkensvleesreepjes, 50 gram kaas (cheddar, geraspt), 8 tortilla's
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pureer met de staafmixer in een hoge kom de avocado, zure room, lenteui, groene peper, kaas en limoensap. Breng de dip op smaak met zout en peper.
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Verhit de olie in ene wok, voeg de varkensvleesreepjes en de Mexicaanse kruiden toe en roerbak het vlees in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit deze kort mee. Schep de paprika door het vlees en roerbak deze ca. 5 minuten. Voeg de mais toe en warm deze kort mee.
Breng de vulling op smaak met zout en peper.
Verwarm ondertussen de tortilla's volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verdeel de vulling met vleesreepjes over de warme tortilla's en rol deze op. Leg de tortilla's in een ovenschaal, schep de avocadosaus erover en grill deze kort in de oven tot de avocadosaus warm is.

Serveertip

Serveer direct.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

sascha31 avatar
sascha31 09-01-2007

Lekker, maar de volgende keer doe ik het met kip ipv met varkensvlees, vind ik lekkerder.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten