Spaanse knoflooksoep (Sopa de ajo)

  • Spaans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-11-2002

Sopa de ajo is een van de nationale Spaanse gerechten die door arm en rijk bereid en door jong en oud gegeten worden. In vroeger jaren, zo gaat het verhaal, de soep voor herders en druivenplukkers bestaande uit brood, water en zout, gearomatiseerd met knoflook. De soep wordt gegeten uit een houten nap met een houten lepel, alles heerlijk geurend naar knoflook.... Kon bruin het trekken dan werd er een ei doorgeklopt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 liter bouillon

4-8 teentjes knoflook

4 eetlepels olijfolie

3 sneetjes bruin brood

3 eetlepels geraspte kaas

versgemalen peper

paprikapoeder

1 eetlepel fijngesneden peterselie

2 eieren
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

breng de bouillon aan de kook, laat hem zachtjes doorkoken. Snijd de knoflookteentjes, die niet schoongemaakt behoeven te worden, in vieren.

'Braad' ze zacht in de olijfolie. Haal ze er uit voordat ze te donker worden en pers ze door een knoflookpers boven de kokende bouillon. Snijd het brood in dobbelsteentje. Bak de dobbelsteentjes in de knoflookolie, doe dit met overleg, niet te hard en niet te zacht. De hoeveelheid brood zou met gemakt tweemaal de hoeveelheid olie in zich kunnen nemen... Wees krenterig, niet alle dobbelsteentjes hoeven door en door gebakken te zijn.

Bereidingswijze

Doe het brood in een voorverwarmde dterrine, laat eventueel te donkere kruimeltjes in de pan achter.

Strooi geraspte kaas, versgemalen peper, papriapoeder en fijngesneden peterselie over het brood.
Overgiet dit alles met de kokende bouillon. Voeg al roerende met een garde langzaam de enigszins geklopte eieren toe. De eieren stollen in draden doordat de bouillon nog heet is.

Serveertip

Onmiddellijk serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten