Haverkoeken (Oatmeal biscuits)

  • Schots, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-11-2002

Haver, een eiwitrijk graan, is in arme streken van Europa lange tijd een even onontbeerlijk voedingsmiddel geweest voor de mens als voor zijn onafscheidelijke paard. Inmiddels zijn wij bijna vergeten dat het kan dienen voor meer dan enkel pap en veevoer. De Schotten daarentegen, die de "havermout" (oatmeal) zelf bedacht hebben, houden hun oude rcepten terecht ere.

Deel dit recept

Ingrediënten
175 gram havermout, 125 gram tarwebloem, 1 afgestreken theelepel bakpoeder, 1 theelepel zout, 1 theelepel witte basterdsuiker, 100 gram koude boter, 3 - 4 eetlepels water, 1 ei.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maal de havermout in de koffiemolen, stort het meel in een deegkom. Zeef bloem, bakpoeder, zout en suiker erbij, vermeng dat alles. Rasp de harde boter erboven, roer e sliertjes door het meel, voeg ei en water toe. Kneed een soepel deeg en rol dat uit tot een dunne lap op een met bloem bestoven werkvlak. Snijd daaruit met een deegradertje zoveel vierkantjes van 8 cm. Rol het overgebleven deeg telkens opnieuw uit tot alles is gebruikt. Leg de lapjes dicht bijeen op een ingevette bakplaat, versier ze met streepjes, die u trekt met de achterkant van een mes. Verwarm de oven vooro p175 graden. Bak de koeken op de middelste richel gedurende 35 minuten. Ze zullen dan lichtbruin en knapperig zijn.

Serveertip

De Schotten presenteren ze met kaas.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten