Bananenbrood uit Kameroen

  • Afrikaans, Nagerecht
  • 30-60 min.

(gebak) 6 personen

land : Kameroen
gerechtsoort : gebak

bron : De Afrikaanse keuken / Ola Olaore van "esther"

Deel dit recept

Ingrediënten
500 g bloem
? theelepel zout
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels dubbelkoolzure soda
100 g boter
100 g suiker
2 eieren
6 geprakte, rijpe bananen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vet een broodblik in en verwarm de oven voor op stand 4 of 180 ?C. Zeef
bloem, zout, bakpoeder en dubbelkoozure soda samen in een kom. Roer de boter
met de suiker romig in een andere beslagkom en klop er een voor een de
eieren door. Roer de bananen erdoor en vervolgens het bloemmengsel.
Giet het beslag in het bakblik en bak het brood in een uur gaar. Controleer
met een prikker of het gaar is. Neem het brood uit de oven en laat het 10
minuten rusten. Keer het om op een rooster om af te koelen.

Serveertip

Dien de plakken
bananebrood op met koude boter.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

llheks avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten