1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Brick
  6. Brick met ei

Brick met ei

  • Afrikaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2002

Ingrediënten


4 brickvellen
4 eieren
1 dl olijfolie
1 kleine ui
een paar takjes peterselie
1 citroen
? theelepel zwarte peper
zout



(Noord-Afrika)4 personen

voor- / bereidingstijd : 20 minuten / enkele minuten

gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Noord-Afrikaanse keuken / Ouria Lamrani
van "esther"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de ui schoon en hak de gewassen peterselie, na hem van de steeltjes te
hebben ontdaan. Laat alles in een beetje zout water koken. Laat uitlekken en
kruid met de gemalen zwarte peper.
Warm de olie op in een koekepan.
Neem de brickvellen en leg ze een voor een op een bord. Leg in het midden
van elk vel een beetje van de vulling en breek er een rauw ei over.
Vouw het vel voorzichtig om en breng het bord dicht bij de pan. Laat de
brick in de zeer warme olie glijden.
Omdraaien om ook de andere zijde goudgeel te kleuren.

Serveertip

Zeer warm opdienen met schijfjes citroen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top