rijst met paksoy

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2002

Vaak denk ik: "Ik heb zin in rijst!" doordeweeks heb ik geen tijd om babi-ketjap of andere moeilijke dingen te maken dus heb ik zelf iets bedacht en het was best lekker!Het is snel, makkelijk en er zit groente en vlees in... Je kunt dit recept ook met andere groentes maken. Het is een kwestie van uitproberen.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
2 teentjes knoflook, een half blokje kippenboullion, olie, 1 rode paprika,2 rode kleine rode uien, 3 sjalotjes, 4 bosuitjes,paksoy, 2x kipfilet, een handje cashewnoten, gebakken uitjes en zoete ketjap manis (het lekkerste is de witte flacon die je kunt krijgen bij elke toko.)Andere ketjaps lust ik zelf niet.(veel Indische mensen lusten ook geen conimex) peper, zout en een beetje vetsin.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Je hebt een wok nodig.

Voorbereiding

Doe wat zout, peper en vetsin op de kipfilet. Snij de kip in reepjes. Leg ze in een diep bordje en giet er de ketjap overheen. Zet het in de koelkast en laat de marinade lekker in het vlees trekken.Snij de uitjes (rode en sjalotjes)in halve fijne ringen. Snij de bosuitjes in stukjes van 1cm. Snij de paksoy in reepjes.

Bereidingswijze

Doe wat olie in de wok. Nu eerst het halve blokje boullion in de olie fijnmaken. De knoflook persen en eraan toevoegen. Uitjes en paprika op hoog vuur even 2 minuten roerbakken. Dan kan het vlees erbij. Even wat zout en peper naar smaak toevoegen. Bosuitjes erbij, daarna de paksoy. Laat het vuur hoog staan en roeren maar... Voeg ketjap naar smaak bij. Als laatste wat gebakken uitjes en de cashewnoten erbij. Het ziet er lekker uit en ruikt heerlijk. Ik snoep vaak al uit de pan.

Serveertip

Serveer het met rijst, je favoriete kroepoek en sambal. Pandan rijst is de lekkerste rijst(in supermarkt verkrijgbaar van Silvo)Thuis drink ik er koud water bij.

Laatste reacties

jollie_e avatar
jollie_e 18-05-2006

absolute topper!!! We hebben niet gegeten, maar gevr....! Ik had alleen bij de kip en de ketjap, een theelepel sambal erbij geknikkerd! Het was werkelijk, om je vingers bij op te eten! Deze komt bij mijn favo\'s!

jollie_e avatar
jollie_e 18-05-2006

ga hem zo maken, ben benieuwd!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten