1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pesto
  6. Penne Con Pesto Siciliano

Penne Con Pesto Siciliano

Door: shell_seeker

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-11-2002

Ingrediënten 2 personen


200 gram penne
3 teentjes knoflook
60 gram pijnboompitten
6 gedroogde tomaten
handje basilicum
2 eetlepels Ricotta
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
zout
versgemalen zwarte peper
olijfolie
eventueel een handje grof gesneden rucola.


Penne Con Pesto Siciliano
Penne Con Pesto Siciliano

De meeste mensen kennen Pesto Genovese, de basilicum pesto uit Genua maar deze versie uit Siclie met zongedroogde tomaatjes is ook niet te versmaden! Dit is mijn versie.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak de knoflook, pijnboompitten, gedroogde tomaten fijn met de staafmixer. Voeg de Ricotta, en Parmezaanse kaas toe, breng op smaak met zout en peper. Het moet een smeuige massa zijn is dit niet het geval roer er wat olijfolie door. Eventueel kan er nog wat grof gesneden rucola aan de pesto worden toegevoegd.
Kook ondertussen de Penne in een pan met ruim gezout water al dente. Giet de pasta af en roer deze door de pesto.

Serveertip

Een glas rode wijn maakt het compleet.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top