Plakjes teriyaki varkenshaas

  • Japans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 07-11-2002

Voor de gourmet. Lekker met mie, cashewnoten en verse mango

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
peper, 1 lente-uitje (in dunne ringen), 1 dl. ketjap manis, 1 el. gemberwortel (verse, geraspt), 1 el. peterselie (fijngehakt), 1 el. sesamolie, 1 teentje knoflook (geperst), 400 gram varkenshaas, 5 el. bruine basterdsuiker, 75 gram boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
gourmetstel

Voorbereiding

Roer in een kom de ketjap, basterdsuiker, gember, knoflook, lente-ui, sesamolie, peterselie en peper tot een marinade.

Bereidingswijze

Snijd de varkenshaas in dunne plakken van 1 cm. dikke plakken en schep het vlees door de marinade. Laat het vlees 3 uur afgedekt marineren in de koelkast.
Neem het vlees een half uur voor de bereiding uit de koelkast. Verwarm het gourmetstel. Verhit een klontje boter in het gourmetpannetje en bak hierin een plakje varkenshaas in ca. 2 minuten per zijde goudbruin.
Leg het gebakken plakjes vlees op een bord.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten