1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Varkenshaas
  6. Plakjes teriyaki varkenshaas

Plakjes teriyaki varkenshaas

Door: cuisine_monique

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-11-2002

Ingrediënten 4 personen


Peper, 1 lente-uitje (in dunne ringen), 1 dl. ketjap manis, 1 el. gemberwortel (verse, geraspt), 1 el. peterselie (fijngehakt), 1 el. sesamolie, 1 teentje knoflook (geperst), 400 gram varkenshaas, 5 el. bruine basterdsuiker, 75 gram boter


Verder heb je nodig


Gourmetstel


Voor de gourmet. Lekker met mie, cashewnoten en verse mango

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roer in een kom de ketjap, basterdsuiker, gember, knoflook, lente-ui, sesamolie, peterselie en peper tot een marinade.

Bereidingswijze

Snijd de varkenshaas in dunne plakken van 1 cm. dikke plakken en schep het vlees door de marinade. Laat het vlees 3 uur afgedekt marineren in de koelkast.
Neem het vlees een half uur voor de bereiding uit de koelkast. Verwarm het gourmetstel. Verhit een klontje boter in het gourmetpannetje en bak hierin een plakje varkenshaas in ca. 2 minuten per zijde goudbruin.
Leg het gebakken plakjes vlees op een bord.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top