1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Dongdeng uit Maleisie

Dongdeng uit Maleisie

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-11-2002

Ingrediënten 4 personen


-500 g biefstuk
-2 grote uien (zeer fijn gehakt)
-3 teentjes knoflook (uitgeperst)
-50 g gemalen cashew noten
-2 th lepels geraspte verse gember of 1 th lepel gemberpoeder
-1 eetlepel geraspte citroenschil
-3 eetlepels boter
-2 eetlepels pruimenjam vermengd met 2 eetlepels citroensap
-snufje cayennepeper en wat zout



Bijzonder smakelijk en eenvoudig recept dat erg snel klaar is; een aanrader !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-snij de biefstuk in blokjes van 5 bij 5 cm
-marineer ze 15 min in een mengsel van uien,geperste look,gemalen cashewnoten,gember,citroenrasp,peper en zout

Bereidingswijze

-laat het vlees daarna zeer goed uitlekken
-schroei het aan alle kanten dicht in de hete boter
-verdun de pruimenjam met citroensap en wat heet water
-roer dit mengsel door het vlees en doe een deksel op de pan en laat alles op zeer klein vuur 10 min sudderen

Serveertip

Geef er gekookte rijst bij en leg het vlees over de rijst en giet de saus erover



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top