1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Antiliaanse keuken
  5. Varkenshaas
  6. Varkenshaas met cranberrysaus

Varkenshaas met cranberrysaus

Door: mijke4

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-11-2002

Ingrediënten 4 personen


400 gr. varkenshaas, 8 plakjes ontbijtspek, 450 gr. aardappelballetjes, 600 gr. broccoli, 40 gr. boter of margarine, zout, peper, 1 pot Hero Fruit voor vlees Cranberry (250 ml), 4 eetl. slagroom.



Lekker, makkelijk en toch feestelijk

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Varkenhaas in 8 dikke plakken snijden. Ontbijtspek om plakken varkenhaas wikkelen. Aardappelballetjes bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Broccoli schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen, stronk in stukjes snijden. Broccoli in ca. 5 minuten beetgaar koken en afgieten.
Intussen in Koekenpan boter verhitten. Varkenhaas bestrooien met zout en peper en in ca. 8 minuten gaar en bruin bakken, halverwege keren. Varkenshaas uit pan scheppen en warm houden.
Fruit voor vlees door bakvet roeren en warm maken in ca. 2 minuten. Room erdoor roeren.
Varkenhaas op vier borden leggen, saus erover schenken en aardappels en broccoli ernaast scheppen.

Serveertip

Lekker met een lichte, soepele, fruitige rode wijn, bijvoorbeeld Leon Marzot Tempranillo.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mijke4
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top