1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. fries roggebrood

fries roggebrood

  • Nederlands,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-11-2002

Ingrediënten


340 ml water
2 eetl suikerloze appelstroop
10 gr zout
500 gr roggemeel
30 gr verse gist
of 15 gr instant gist


Verder heb je nodig


Broodbakmachine


Bereiding met de broodbakmachine

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Plaats de kneedhaak in de bakvorm.
Vul de bakvorm met het water en stroop en strooi hier het zout in.
Doe er het meel bij en maak een kuiltje.
Los de verse gist op in een beetje lauw water en doe
de opgeloste gist of de instant gist in het kuiltje.
Klem de bakvorm op de juiste wijze in de machine en stel deze in op volkoren brood of whole wheat en kies de korstkleur; licht,middel of donker. Druk op start. Haal, nadat de machine klaar is, het brood direct uit de vorm en laat het op een taartrooster helemaal afkoelen en dek het af met een schone theedoek.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van solo_cooking


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van solo_cooking
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top