Thaise biefstuksalade

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-11-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 eetlepels arachide olie

500 gr lendenbiefstuk, in dunne plakjes

2 tenen knoflook, geperst

15 gr fijn gehakte koriandertakjes

1 eetlepel fijngemaakt palmsuiker (goela djawa) of donderbruine suiker

80 mg limoensap

2 eetlepels vissaus
2 kleine rode pepers, zonderzaadjes, in ringetjes

2 sjalotjes, in ringen

2 komkommer, in de lengte in dunne plakjes geschaafd

20 gr verse muntblaadjes

90 gr tauge

40 gr gehakte geroosterde pinda's
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verhit een wok en bedek de binnenkant met de helft van de olie; draai de wok rond.
Roerbak de helft van de biefstuk in 1-2 minuten tot medium gebakken. Haal ze uit de wok. Doe hetzelfde met de resterende olie en biefstuk.

Roer knoflook, koriander, plamsuiker, limoensap, vissaus, 1/2 theelepel witte peper en 1/2 theelepel zout in een kom tot de suiker is opgelost. Voeg pepertjes en sjalotjes toe; meng ze goed.

Bereidingswijze

Giet de saus over over de nog warme plakjes biefstuk; meng ze goed en laat de salade afkoelen tot kamertemperatuur.

Schep de salalde in een aparte kom en muntblaadjes door elkaar; zet ze tot gebruik in de koelkast.

Serveertip

Leg de komkommer en muntblaadjes op een schaal en verdeel hierover de biefstuk, tauge en gehakte pinda's.

Laatste reacties

recepten_van_omalidy avatar

Heerlijk, heerlijk, heerlijk. I.p.v. korinadertakjes 1 theelepel gemalen kroiander (ketoembar) gebruikt en i.p.v. verse munt (niet verkrijgbaar) wat gedroogde munt (die ik reeds in huis heb) gebruikt. Lekker pittig een echte aanrader, echter geen hoofdgerecht maar b.v. een voor- of bijgerecht.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten