1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thaise biefstuksalade

Thaise biefstuksalade

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-11-2002

Ingrediënten 6 personen


2 eetlepels arachide olie
500 gr lendenbiefstuk, in dunne plakjes
2 tenen knoflook, geperst
15 gr fijn gehakte koriandertakjes
1 eetlepel fijngemaakt palmsuiker (goela djawa) of donderbruine suiker
80 mg limoensap
2 eetlepels vissaus
2 kleine rode pepers, zonderzaadjes, in ringetjes
2 sjalotjes, in ringen
2 komkommer, in de lengte in dunne plakjes geschaafd
20 gr verse muntblaadjes
90 gr tauge
40 gr gehakte geroosterde pinda's



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit een wok en bedek de binnenkant met de helft van de olie; draai de wok rond. Roerbak de helft van de biefstuk in 1-2 minuten tot medium gebakken. Haal ze uit de wok. Doe hetzelfde met de resterende olie en biefstuk.Roer knoflook, koriander, plamsuiker, limoensap, vissaus, 1/2 theelepel witte peper en 1/2 theelepel zout in een kom tot de suiker is opgelost. Voeg pepertjes en sjalotjes toe; meng ze goed.

Bereidingswijze

Giet de saus over over de nog warme plakjes biefstuk; meng ze goed en laat de salade afkoelen tot kamertemperatuur.Schep de salalde in een aparte kom en muntblaadjes door elkaar; zet ze tot gebruik in de koelkast.

Serveertip

Leg de komkommer en muntblaadjes op een schaal en verdeel hierover de biefstuk, tauge en gehakte pinda's.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_uit_thailand


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_uit_thailand
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top