1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Gehakt
  6. Thais gehakt

Thais gehakt

  • Thais, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-11-2002

Ingrediënten 2 personen


2 dikke schijven verse ananas
1 eetlepel korianderzaad
1 eetlepel zonnebloemolie
1 grote teen knoflook, gepeld en fijngehakt
250 gr varkensgehakt (indien mogelijk grofgemalen)
2 kleine rode chilipepertjes, fijngehakt
1 eetlepel fijngehakt korianderblad
30 gr geroosterde ongezouten pinda's
1/2 eetlepel Nam Pla (Thaise vissaus)



Gekruid gehakt uit de wok met verse stukjes ananas.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder de schil en de houterige kern van de schijven en snijd het vruchtvlees in stukjes; er is is nu ca. 175 gr vruchtvlees. Wrijf het korianderzaad fijn een een stenen vijzel.

Bereidingswijze

Verhit op een hoog vuur de olie in een ruime wok en fruit hierin al rorend de knoflook tot de stukjes goudgeel worden. Voeg het gehakt toe en roerbak dit op een half hoog vuur tot het gehakt mooi rul en gaar is geworden en goudbruin van kleur.Temper het vuur iets, voeg de fijngewreven koriander, Nam pla, pinda's en ananas toe en roerbak het gerecht nog een minuut of wat zodat de ananas kan doorwarmen.

Serveertip

Doe het gerecht over op een voorverwarmde platte schaal en strooi er fijngehakt korianderblad over.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_uit_thailand


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_uit_thailand
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top