Crumpets

  • Amerikaans, Brood
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-11-2002

Deel dit recept

Ingrediënten
2 theelepels gedroogde gist of 15 gram verse gist, 1 theelepel fijne witte suiker, 2? dl lauw water, 350 gram bakkersbloem, ? tl dubbelkoolzure soda,1 theelepel zout, 2 deciliter lauwe melk.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Roer de gist met de suiker door het water. Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 10 minuten staan. Roer er de bloem door. Laat 30 minuten staan tot zich schuim vormt. Roer geleidelijk met de overige ingredienten tot een glad, vloeibaar beslag. Voeg zonodig meer melk toe. Vet een grilleerplaat, koekplaat of koekenpan in. Vet crumpetvormpjes van circa 7 cm in. Verwarm de plaat en plaats de vormpjes erop. Giet in elke ring 2 el beslag. Bak de crumpets tot ze stollen en zich gaatjes vormen. Verwijder de ringen, keer de crumpets en bak ze lichtbruin. Verwerk het resterende beslag op dezelfde manier. Laat de crumpets afkoelen op een rooster. Toast ze en serveer ze met boter. Voor: 20 crumpets

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten