1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Feta driehoekjes

Feta driehoekjes

Door: tourette

  • Grieks, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-11-2002

Ingrediënten 4 personen


300 gr.Spinazie - 50 gr. Pijnboompitten (geroosterd) - handje Krenten - wat verse Munt (gehakt) mespunt Kaneel - Zwarte Peper (naar smaak) - 200 gr. Feta (verkruimeld) - 200 gr. Ricotta - 200 gr. Filo deeg - 75 gr. gesmolten Boter



Krokant en smakelijk voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de spinazie kort , laat goed uitlekken en hak de bladjes grof (of neem blokjes diepvries).

Verwarm de oven voor op 200 gr.

Vet met gesmolten boter de bakplaat in.

Bereidingswijze

Meng de spinazie, pitten, krenten, munt kaneel en peper in een schaal en roer er daarna met een vork de feta en ricotta door.

Leg een vel filodeeg op het aanrecht en bestrijk het met de boter.

Leg daar het tweede vel bovenop en ga zo door met de rest van het deeg.

Snijd de vellen in driehoeken.

Schep een eetlepel vulling op elke driehoek en vouw ze dubbel. (randen goed aandrukken!)

Leg ze op de bakplaat en laat ze in een kwartiertje goudbruin en gaar worden



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tourette
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top