Limburgs zuurvlees

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-11-2002

Streekgerecht van "Lenie"

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kg paarde of rundvlees
azijn
3 laurierbladen
6 kruidnagels
peperbolletjes
3 uien
1 lepel suiker
1-2 lepels stroop
1-2 sneetjes peperkoek
bloem
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij het vlees in blokjes.
Overgiet het met een mengsel half azijn half water tot het vlees onderstaat.
Voeg laurierblad kruidnagel peperbolletjes en de in ringen gesneden uien toe.
Zet het 24 uur liefst 2 a 3 dagen op een koele plaats.Hoe langer hoe malser.
Laat het vlees uitlekken en dep het droog.Vang de marinade op.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een grote pan voeg het vlees en de uien toe en braad het 5 minuten.
Giet de marinade en de specerijen bij het vlees voeg suiker en stroop toe en verkruimel de
peperkoek over het vlees
Alles laten sudderen ongeveer 2 uur.
Haal de specerijen eruit en bind de saus met de bloem.

Laatste reacties

Enrique_89 avatar
Enrique_89 01-03-2011

Ik gebruik jouw recept om voor de eerste keer Zoervleisj te make. Hopelijk wordt het net zo lekker als bij mn moeder thuis!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten