1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Catalaanse kip

Catalaanse kip

Door: luckyjo

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-11-2002

Ingrediënten 4 personen


4 grote kippenpoten -
2 uien -
2 teentjes knoflook -
1 grote rode paprika -
200 gram chorizo = knoflookworst in plakken van 1/2 cm gesneden -
4 eetlepels olijfolie -
2 eetlepels bloem -
1 eetlepel paprikapoeder -
1 klein blikje tomatenpuree -
1 glas rode wijn -
1/2 liter kippenbouillon -
1 blikje gepelde tomaten -
100 gram zwarte olijven -
zout en versgemalen peper -
2 eetlepels peterselie fijngehakte






Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de stukken kip op kamertemperatuur komen. Snipper de uien en de knoflook. Snijd de schoongemaakte paprika in smalle reepjes. Halveer de plakjes chorizo.

Bereidingswijze

Laat de stukken kip op kamertemperatuur komen. Snipper de uien en de knoflook. Snijd de schoongemaakte paprika in smalle reepjes. Halveer de plakjes chorizo. voorverwarmde schaal (of zet de pan op tafel). Bestrooi met de peterselie. Geef er rijst of aardappelgratin bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top