Achterhoekse foeksen endievie

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-11-2002

Recept uit de Gelderse Achterhoek, lekker en gezond !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 1/2 kg aardappelen
-400 g andijvie
-3/4 l kokende melk
-100 g vet spek
-peper en zout
VOOR DE KARNEMELKSAUS:
-1/2 l karnemelk
-70 g bloem
-100 g vet spek
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-schil de aardappelen en snij ze in stukjes
-kook ze in een bodempje water met zout gaar
-snij de gewassen andijvie ondertussen in fijne repen en laat ze uitlekken op een vergiet
-snij al het spek in dobbelsteentjes en bak het op een zacht vuur (met deksel op de pan) uit

Bereidingswijze

-maak de bloem met wat karnemelk aan en breng de rest van de karnemelk aan de kook
-giet de aangelengde bloem geleidelijk erbij en roer tot een gladde saus
-maak met de kokende melk een stevige aardappelpuree en stamp de andijvie erdoor, met de helft van het spekvet
-afproeven en eventueel bijkruiden
-vul een aardewerkpot met de stamppot
-serveer de karnemelksaus apart, waar U op het allerlaatste moment de overige uitgebakken kaantjes met spekvet op hebt gegoten

Serveertip

Warm serveren; schep de stamppot op een bord en maak er een kuiltje in het midden, voor de karnesaus; want zo hoort het

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten