1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Risotto
  6. Griet met Risotto

Griet met Risotto

Door: jpjvdberg

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-11-2002

Ingrediënten 4 personen


800 gram filet van griet, in 8 stukken gesneden

? 400 gram halfdroogkokende rijst - visfumet

? 30 gram boter

? 1 uitje

? 4 dl melk

? 40 gram boter

? 30 gram bloem

? 100 gram geraspte Parmezaanse kaas

? 2 tomaten

? peterselie.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit het uitje in de 30 gram boter, bak daar de rijst in aan en stoof ze gaar in de visfumet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Van het vuur af roert u er 40 gram geraspte kaas door en een stukje boter.
De stukken griet pocheert u ook in de visfumet.
Schep de risotto in een beboterde vuurvaste schaal. Leg daarop de stukken vis. Maak een saus door de boter te smelten, daar de bloem door te roeren tot een geel papje ontstaat en dan, goed roerend, de koude melk toe te voegen. De saus op smaak brengen met zout en vers gemalen witte peper. Giet de saus over vis en risotto en strooi er de rest van de geraspte kaas over.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200? C graden en laat er in ongeveer 15 minuten een bruin korstje op komen. Garneren met plakjes tomaat en peterselie.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top