Gekookte Bieten

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-11-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo bieten

? 0,5 dl azijn

? zout en peper

? 1 tl suiker

? 1,5 el boter

? 1 uitje

? 1 flinke appel

? aardappelmeel.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Borstel de rauwe bieten goed schoon en kook ze vervolgens in een uur gaar in ruim water zonder zout. Stroop het vel van de gekookte bieten, snijd of schaaf deze in dunne plakjes of rasp ze grof. Zet de bietenschijfjes op met wat kokend water, de azijn, een flinke theelepel zout, wat peper, de suiker, de boter, het gesnipperde uitje en de geschilde en kleingesneden appel. Stoof het gerecht 20 minuten en bind het vocht met wat aangemaakt aardappelmeel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten