Gegratineerde Witlofschotel met Gehakt

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Gegratineerde Witlofschotel met Gehakt

    Gegratineerde Witlofschotel met Gehakt

    Gegratineerde Witlofschotel met Gehakt

Goedkoop, makkelijk en snel. Maar vooral lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zakje mix voor nasi goreng

? 500 gram aardappelen

? 2 grote uien

? 1 kg witlof

? 3 el olie

? 500 gram gehakt

? 100-150 gram** jongbelegen kaas (in plakken).
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200? C.
Wel de nasikruiden volgens de gebruiksaanwijzing. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in ca. 10 minuten beetgaar. Pel en snipper de uien. Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in repen. Verwijder eventueel de bittere kernen.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok (een grote koekenpan kan ook) en fruit de uien ca. 3 minuten. Schep ze daarna over op een bord.
Verhit nu 1 eetlepel olie in de wok of koekenpan en bak de witlof al omscheppend beetgaar. Schep de lof naast de ui op het bord. Bak het gehakt in de wok al omscheppend rul. Giet het vet van het gehakt weg. Giet de aardappelen af. Snijd (indien nodig) de korstjes van de kaas. Schep de nasi-kruiden, ui, lof en aardappe-len goed door het gehakt.
Doe dit mengsel over in een ovenschotel en leg de plakken kaas erop. Zet de schotel ca. 25 minu-ten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en iets is gekleurd.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jpjvdberg avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten