1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Harira

Harira

Door: mohsin

  • Marokkaans, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-11-2002

Ingrediënten 6 personen


200 gram lams-of rundvlees(in dobbelsteentjes)
1 eetl.olijfolie
1 ui
100 gr.kikkererwten(1 nacht geweekt)
50 gr.linzen
200 gr.tomaten uit blik
15 takjes koriander
10 takjes selderij
1 blikje tomatenpuree
1 mespuntje saffraan
1 zakje soepgroenten gedroogd(kan ook vers)
2 eetl.vermeccelli
100 gr.tarwebloem opgelost(kan ook met maizena


Verder heb je nodig


Grote soeppan,eventueel een keukenmachine om alles in te snijden.


Marokaanse groente/tomatensoep

Ontdek meer:

Bereidingswijze

*Spoel het vlees af en dep het droog
*Bak het vlees in de olie rondom bruin.
Pel en snipper de ui en snijd de koriander en selderij fijn,kan ook in Keukenmachine.
*Voeg de kikkererwten,de linzen en de ui toe aan het vlees en schenk circa 1 liter water bij.
Breng dit zachtjes aan de kook en laat 30-40 min.zachtjes koken met het deksel op de pan.
*Roer de tomaten met het sap,de koriander,de selderij,de tomatenpuree en de saffraan erdoor en laat 10 min.meekoken.
*Giet 1 liter water samen met de gedroogde soepgroenten en de vermeccelli erbij.
Laat dit 5 min.meekoken.
*Voeg tenslotte 1 liter koud water toe en bind de soep met de bloem.
Roer de soep goed door en laat 10-15 min.doorkoken tot de soep goed gebonden is.
*Breng de soep op smaak met zout en peper.

Serveertip

Dien de harira op in kommen.
deze soep wordt vaak geserveerd met vijgen en gedroogde dadels.
Harira wordt tijdens de ramadan in ieder marokaans gezin gegeten,vaak in combinatie met verschillende soorten pannekoeken.
Deze soep kan ook zonder vlees worden klaargemaakt.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mohsin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top