Nasi kuning

  • Indonesisch, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-11-2002



Bron: 'Weerzien met Indie'

Recepten voor een oud-indische rijsttafel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr witte rijst (beras)

1 theelepel koenjit/koenir

stukje verse reh of 1/2 theelepel serehpoeder

1 daon djeroek poeroet

zout (garam)

25 gr santen van een blok
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Spoel der ijst in een zeef onder de koude kraan. breng in een pan ca. 7 deciliter water aan de kook met het geelwortelpoeder (koenjit), het citroengras (sereh) en wat zout. Voeg de kokoscreme toe en laat het blokje oplossen. Strooi er de rijst bij. Temper de hittebron, leghet deksel op de pan en kook de rijst in ongeveer 20 a 25 minuten zachtjes gaar en bijna droog.

Bereidingswijze

Laat de rijst, van de hittebron af, enkele minuten droog damen en verwijder de sereh en de djeroek poeroet.

Serveertip

Garneer de nasi kuning met wat gebakken uitjes (bawang goreng) en plakjes hardgekookt ei (telor reboes), stukjes komkommer (ketimoen), gebakken kokos met pinda (seroendeng).


Feestelijk wordt het door er een nasi kuning istimewa van te maken door allerlei droge gerechtjes erbij te plaatsen zoals gebakken kip, empal enz.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten