Nasi kuning

  • Indonesisch, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-11-2002



De kippenbouillon verwerkt in dit recept geeft de nasi kuning een extra smaak. In Indonesie wordt nasi kuning vaak gebruikt bij feestelijke gelegenheden met wat 'droge' gerechtjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr langkorrelige rijst

1 blikje kokosmelk of 25 gr santen van een blok

1 kippenbouillontablet of restje zelfgemaakte kippenbouillon

1 daon salaam

1 pandanblad

1 stengel sereh

2 theelepels koenir/koenjit

2 cm laos

1 theelepel zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Spoel de rijst in een zeef onder de koude kraan.

Bereidingswijze

Breng in een pan zoveel water aan de kook met de ingredienten dat er 1 a 2 vingers dikte boven de rijst zijn. Kook de rijst volgens de beschrijving verpakking in een rijstkoken of zoals je gewend bent.


Verwijder voor het opdienen de blaadjes, de stengel sereh en de laos.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten