Chili con carne 1

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 rode paprika
1 groene paprika
2 uien
2 teentjes knoflook
1 lepel olijfolie
350 g rundergehakt
1 theelepel oregano
1,5 theelepel chilipoeder
1 blikje tomatenpuree
3 dl bouillon
500 g bruinebonen
1 eetlepel azijn
5 g suiker
zout

Gebruik rode kidneybonen in plaats van bruinebonen.

Voeg een blikje uitgelekte maiskorrels toe. Vervang de uien door rode uien.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika's in dunne reepjes.
Pel en snijd de uien fijn en fruit ze met de knoflook in de olie lichtbruin. Bak het gehakt mee.
Meng de reepjes paprika erdoor. Voeg de kruiden, tomatenpuree, bouillon, bruine bonen, azijn, suiker en zout toe.
Laat de chili con carne 5-10 minuten zachtjes koken.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lekkerkoken1 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten